Koronapassi käyttöön yli 16 vuotiaiden liikuntatunneilla

4.12.2021

Kokoontumisia ja kunnan tilojen käyttöä koskevat rajoitukset kiristyvät 4.12. alkaen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Rajoitukset ovat voimassa 4.12.-31.12.2021. Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa. Nämä päätökset koskevat myös toimijoita, jotka järjestävät liikuntatoimintaa. 

Liikuntaseura Vihti-Gym ry on päättänyt ottaa koronapassin käyttöön kaikessa toiminnassa ryhmäkoosta huolimatta kaikilla 16 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla 4.12. alkaen (Vihdin kunnan vaatimus). Koronapassivaatimus on voimassa 31.12. Käytännössä tämä tarkoittaa , että jokaiselta tarkastetaan koronapassi ennen jumppatunnille saapumista. 

Koronapassiksi käsitellään todistus koronarokotuksista, todistus tuoreesta (72h tunnin sisällä saatu) negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus alle 6 kk sitten sairastetusta koronasta. Huom: Kotona itsekseen tehtävä koronatesti ei riitä todistukseen, vaan koronapassiin tarvitaan terveydenhuollossa tehty testi, joka merkitään Omakantaan.

Lasten harrastustoiminnassa jatkamme samoilla ohjeilla kuin aiemmin: Pienten lasten (alle 7v.) vanhemmat saavat saattaa sekä hakea lapsen sisätiloista. Suosittelemme tämän tapahtuvan kasvomaskia käyttäen. Vanhemmat EIVÄT saa jäädä liikuntatiloihin tuntien ajaksi.