Covid -19 toimintaohjeet

Covid-19 tartuntojen leviämisen ehkäiseminen

Alla olevat ohjeet koskevat kaikkia ryhmiämme. Velvoitamme kaikkia jäseniä noudattamaan seuraavia ohjeita, jotta harrastaminen on kaikille turvallista ja turhilta altistumisilta vältytään.Ennen tuntia
 

Tunnille tullaan vain terveenä! Lievimmästäkin oireesta jäädään kotiin. 

Mikäli perheenjäsen on flunssainen / testattu, mutta tulos ei ole vielä tullut, jumppari saa osallistua tunnille. Mikäli tulos osoittautuu positiiviseksi, jumppari pitää ohjeistusten mukaisen karanteenin. 

Noudata aina viranomaisten karanteenisuosituksia, etenkin ulkomailta palatessasi ja altistumisen/tartunnan jälkeen.

Seuraathan aktiivisesti seuramme nettisivuilta löytyvää Covid-19 toimintaohjeet -sivua

 

Tunnille saavuttaessa

Odota mahdollisuuksien mukaan pukuhuoneessa oman tuntisi alkua. Vältä käytävällä odottelua, jotta käytävä ei ruuhkaudu jumppien vaihtuessa. Suosittelemme saapumaan liikuntapaikalle vasta vähän ennen tuntia. 

Ohjaajat hakevat lapset liikuntapaikan ulko-ovilta. Odotathan ohjaajaa ulkona. Saattajat/huoltajat eivät tule sisätiloihin. Pl. alle 7v. lasten saattajat saavat tulla avustamaan lasta pukeutumisessa ennen ja jälkeen tunnin. 

Edellytämme kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä liikuntapaikoilla liikuttaessa (aulatilat, pukuhuoneet jne.), pl. urheilusuorituksen aikana. Tämä koskee myös pienten lasten (alle 7v.) mahdollisia saattajia/hakijoita.

 Pese/desinfioi kätesi huolellisesti saapuessasi liikuntapaikalle. Pienten lasten ryhmissä ohjaaja valvoo käsien pesua. On suositeltavaa pitää omaa käsidesiä mukana.

 

Tunnin aikana
 

Muista ylläpitää turvaväliä aina kun siihen on mahdollisuus. Tunnit suunnitellaan ohjaajiemme toimesta niin, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontaktit kaikessa toiminnassa.

Noudata liikuntapaikan/ohjaajan ohjeistusta tiloissa liikkumisen osalta, näin minimoimme eri ryhmien kohtaamiset.

Käytä omaa mattoa/pehmustetta tunnilla (mikäli käytetään) ja juo aina omasta vesipullostasi.

 

Tunnin jälkeen
 

Mikäli tunnilla käytetään välineitä, puhdista käyttämäsi välineet ohjaajalta saatavilla desinfiointiliinalla.

Pese/desinfioi kätesi huolellisesti tunnin jälkeen. Pienten lasten ryhmissä ohjaaja valvoo käsien pesua.

Ohjaaja saattaa lapset ulko-oville, joiden ulkopuolella vanhemmat ottavat lapset vastaan. Alle 7v. lasten saattajilla/huoltajilla on mahdollisuus tulla avustamaan lasta pukeutumisessa. Huom: kasvomaskin käyttö!

Mikäli saat positiivisen koronatestitulokset tunnille osallistumisen jälkeen, ilmoitathan siitä välittömästi ryhmän ohjaajalle tai osoitteeseen vihtigymry@gmail.com

 

Seurana olemme sitoutuneita tekemään harrastamisesta niin turvallista kuin mahdollista muun muassa näiden käytäntöjen avulla:


Ohjaajamme tulevat paikalle vain terveenä.

Ohjaajamme pitävät kirjaa tuntien osallistujista, ja altistumistapauksessa kaikki osallistujat tavoitetaan nopealla aikataululla.

Ryhmäkoot on suunniteltu niin, että tunneilla on mahdollista pitää etäisyyttä muihin osallistujiin.

Käsihygieniasta huolehditaan ennen tuntia sen jälkeen, ohjaajat auttavat pieniä lapsia käsien pesussa ja desinfioimisessa.

Seuraamme tiivistii koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 pandemian tilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia. Noudatamme THL:n, STM:n, Voimisteluliiton, Suomen Cheerleading liiton, Suomen Olympiakomitean, Vihdin kunnan ja Peruskuntayhtymä Karviaisen suosituksia ja rajoituksia. Tiedotamme jäseniä käytännöistä tarpeen mukaan.