Aikuisten liikunta

AIKUISTEN TUNNIT

 

Vihti-Gymissä jumppaat edullisesti ammattitaitoisten ohjaajien johdolla edullisesti!

Aikuisten liikunnan hinnat löydät täältä.

 

Mikäli tunti joudutaan perumaan ohjaajan sairastumisen tai esteen vuoksi, niin siitä ilmoitetaan nettisivuilla ja lisäksi osanottajille lähetetään sähköpostia. Tunnin peruminen tekstiviestillä on erittäin hankalaa, koska seuralla ei ole käytössä tekstiviestipalvelua.  

Riittää, että ilmoittaudut haluamiisi ryhmiin seuran nettisivuilla ja tulet mukaan nauttimaan! 

Aikuisten tunneilla voivat käydä myös yli 15 v. nuoret, tervetuloa:)

 

 

Ikivireät Rientolassa lokakuussa 2018. Kuva Nina Mujunen.

MAANANTAI

 

Ikivireät

Rasittavuus: kevyt - keskiraskas, vaikeustaso: helppo

Ohjaaja: Tuulikki Lindström, Leena Packalén ja Niina Mujunen
Aika ja paikka: maanantai klo 9:00 - 10:00 Tuolijumppa ja klo 10:00 - 11:00 Reipas kuntojumppa, Nummelan työväentalo Rientola

Ikivireiden jumppa on koko kehon toimintakykyä ja hyvää oloa ylläpitävää terveysliikuntaa. Iloinen ilmapiiri, yhteinen jumppa ja mukava musiikki täydentävät tuntikokonaisuutta. Tunti rakentuu sydänystävällisestä kehon herättelystä kokonaisvaltaiseen kuntoa- ja terveyttä kohentavaan harjoitusosioon ja päättyy vaihteleviin venytys-rentousharjoituksiin. Tunneilla tutustutaan myös välineisiin ja jumpan tarjoamiin monipuolisiin mahdollisuuksiin, jotka tukevat hyvää ikääntymistä. Tehokkuus vaihtelee tunnin aiheesta riippuen unohtamatta terveyttä ja turvallisuutta. Ajoittain tunneilla tanssitaan myös senioritansseja, jotka erinomaisesti kehittävät mm. tasapainoa ja muistia.

 

Kiinteytysjumppa

Rasittavuus: keskiraskas, vaikeustaso: helppo

Ohjaajat: Soile Kukkola  ja Johanna Määttä 
Aika ja paikka: maanantai 18:00 - 18:55 Kuoppanummi, Palloilusali

Kiinteytysjumppa sopii kaikille, jotka haluavat kehittää lihasvoimaa ja kuntoaan. Kunnonkohotusta on luvassa helppojen lihasliikkeiden ja yksinkertaisten askelkuvioiden sekä erilaisten välineiden – esimerkiksi kuminauhojen ja  käsipainojen – siivittämänä. Tuntirakenne vaihtelee monipuolisesti: alku- ja loppuverryttelyn lisäksi luvassa on patterityyppistä harjoittelua, lihaskunnon ja sykkeenkohotuksen vuorottelua, askelluksia ja hikistä meininkiä. Tunnilla voi jumpata omien tavoitteiden mukaisesti, sillä ohjaajat neuvovat raskaimpiin liikkeisiin aina myös kevyemmät vaihtoehdot.

 

Syvälihasjumppa

Rasittavuus: kevyt, vaikeustaso: keskivaikea

Ohjaaja: Soile Kukkola ja Johanna Määttä
Aika ja paikka: maanantai klo 19:00 - 20:00, Kuoppanummi, Palloilusali

Syvälihasjumppa on vartalon hallintaa kehittävä ja ryhtilihaksia vahvistava hidastempoinen tunti, jossa ydinkohtina ovat vartalon hallinta, kehon ja liikkeiden hahmottaminen sekä hengityksen yhdistäminen liikkeeseen. Erilaisten nopetempoisten aerobiccien ja kuntojumppien lisäksi onkin kätevä hidastaa tahtia kehon syvien lihasten harjoittelulla rauhoittuen lopuksi venyttelyyn. Tunnilla kehitetään syviä, ryhtiä ylläpitäviä lihaksia erilaisilla liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa kehittävillä liikkeillä. Jokainen tunti loppuu venytys- ja/tai rentoutusharjoituksiin.

 

 

Tanssillinen voimistelu

Rasittavuus: keskiraskas, vaikeustaso: keskivaikea

Ohjaaja: Ohjaaja
Aika ja paikka: 
maanantai klo 19:30 - 20:30, Kuoppanummi, Tanssisali

Tanssillinen voimistelu on kaikille harrasteliikkujille sopiva ryhmäliikuntatunti. Tällä tunnilla voimistelusta tutut, monipuoliset liikkeet on muokattu mukavaan ja mielenkiintoiseen muotoon haastetta unohtamatta. 

Keskivartalosta lähtevä, virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Lisäksi jalkoihin tulee voimaa ja jäntevyyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. Myös lihaskuntoa ja joustavuutta kehitetään lajinomaisesti. Nautinnollinen musiikki siivittää jumppaajat tunnelmasta toiseen. Tanssillisen voimistelun tunneilta saat esteettisiä elämyksiä ja liikunnan iloa.

Tunneilla on sekä vauhtia ja voimaa että lyyrisyyttä ja herkkyyttä. Tavoitteena on vahva, joustava ja ryhdikäs vartalo sekä kevyt ja hyvä mieli. Liikunnan iloa parhaimmillaan!

 

TIISTAI

 

Äijätreeni

Rasittavuus: keskiraskas, vaikeustaso: helppo

Aika ja paikka: tiistai klo 19.00 - 21.00 (jumppa + sähly) Huhmarnummen koulu ja torstai klo 19:30 - 21:00 Huhmarnummen koulu (sähly)

Erityisesti miehille suunnatut tunnit suunnitellaan naisten tunteja sporttisemmiksi; koreografia on yksinkertaisempaa ja voimaliikkeitä painotetaan.  Miesten jumpassa kuntoillaan, hikoillaan ja verrytellään iloisessa seurassa ja pilke silmäkulmassa. Kuntoa kohennetaan sekä jumpassa että erilaisia joukkuepelejä pelaten. Näille tunneille kaivataan uusia liikkujia mukaan, tulkaa vaan rohkeasti kokeilemaan! Kunnon pelissä on hyvä olla vähintään 8 pelaajaa mukana:)

 

DanceMix

Rasittavuus: Keskiraskas, vaikeus: helppo

Ohjaaja: Johanna Määttä
Aika ja paikka: tiistai klo 19:00-20.00 Kuoppanummi, Tanssisali

DanceMix on rento, hauska ja hikinen tanssillinen tunti, jossa pääsee jammailemaan erilaisten tanssityylien tahdissa lattareista afroon ja popista discoon – vain mielikuvitus on rajana! Tärkeintä on pitää hauskaa ja tanssia! DanceMixissä jorataan välillä lyhyempiä ja välillä pidempiä koreografioita, ja tuntirakenne vaihtelee kauden aikana. Tämä on tunti, jossa oma tyyli on paras tyyli. Heittäydy siis rytmin vietäväksi ja tule mukaan tanssimaan!

 

 

Kehonhuolto

Rasittavuus: Kevyt , vaikeus: helppo

Ohjaaja: Soile Kukkola
Aika ja paikka: tiistai klo 20:00-21.00 Kuoppanummi, Tanssisali

Kehonhuoltotunti on rauhallinen, kehoa ja mieltä tasapainottava tunti, jolla pyritään avaamaan kehon jumituksia, jännityksiä ja kiristyksiä pitkien ja rauhallisesti tehtävien mutta tehokkaiden liikkeiden avulla. Kehonhuollossa keskitytäänkin edistämään liikkuvuutta, notkeutta, tasapainoa ja vartalon hallintaa. Tunnilla jokainen voi liikkua oman fiiliksen ja kehon mukaisesti. Tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi, ja tunnilla hyödynnetään erilaisia teemoja, välineitä sekä eri lajien (jooga, syvävenyttely, pilates) antia. 

 

 

KESKIVIIKKO

 

Lihaskuntojumppa

Rasittavuus: keskiraskas, vaikeustaso: helppo

Ohjaaja: Johanna Määttä
Aika ja paikka: keskiviikko klo 18:00 - 19:00, Ojakkalan koulu

Lihaskuntojumppa on koko kehoa kuormittava, toiminnallinen lihaskuntotunti, joka kehittää lisäksi kestävyyttä, tasapainoa ja liikkuvuutta. Toiminnallisilla liikkeillä aktivoidaan myös syviä lihaksia ja samalla motoriikka saa sopivaa haastetta. Välineenä käytetään oman kehon lisäksi esimerkiksi kuminauhaa ja Gymstickejä. Tunnin aluksi herätellään kehoa liikelaajuuksia lisäävällä alkulämmittelyllä (noin 10–15 min) ja sen jälkeen siirrytään harjoittamaan monipuolisesti kaikkia lihasryhmiä. Tunnin lopuksi rauhoitutaan lyhyiden loppuvenyttelyiden avulla.


 

 

Zumba-mami Hanna Sienen ja fanit:)
Hydrobic

TORSTAI

 

ZUMBA®

 

Rasittavuus: keskiraskas, vaikeustaso: keskivaikea

Ohjaaja: Hanna Sievinen
Aika ja paikka: torstai klo 19:30 - 20:30, Nummelan Työväentalo Rientola

Hannan Zumbassa on edelleen luvassa letkeää meininkiä, energistä tanssia ja mukaansatempaavia rytmejä. Aurinkoinen tanssitunti yhdistää erilaisia tanssityylejä, kuten latinoa, hiphopia ja reggaetonia. Zumbassa nautitaan tanssin ilosta ja laitetaan hiki virtaamaan. Sekä varttuneemmat että nuoret nauttivat iloisesta ja tarttuvasta Zumba-tunnelmasta. Zumban keinuvat tanssiliikkeet antavat kunnon kyytiä koko vartalolle!

 

HydroBic
 

Rasittavuus: keskiraskas, vaikeustaso: helppo

Ohjaaja: Merja Lehtosalo
Aika ja paikka: torstai klo 20.00 - 21.00, Vihdin Uimahalli, puolikas allasta

HydroBic on tehokasta ja virkistävää sekä nivelille ystävällistä liikuntaa vedessä musiikin tahdissa. Usein käytössä ovat myös erilaiset veteen sopivat välineet. Vedessä vaikuttavat toisilleen vastakkaiset maan vetovoima ja veden nostevoima. Ne tekevät vedessä liikkumisen kevyen tuntuiseksi, mutta todella tehokkaaksi. Hyväkuntoiselle vesi on haastava elementti. Aloittelijalle laji on turvallinen tapa aloittaa harjoittelu. HydroBic on monipuolista liikuntaa kehon kaikille lihasryhmille. HydroBicissa paranevat hapenottokyky, lihaskunto ja vartalon hallinta.

 

 

Äijätreeni

Rasittavuus: keskiraskas, vaikeustaso: helppo

Aika ja paikka: tiistai klo 19.00 - 21.00 (jumppa + sähly) Huhmarnummen koulu ja torstai klo 19:30 - 21:00 Huhmarnummen koulu (sähly)

Erityisesti miehille suunnatut tunnit suunnitellaan naisten tunteja sporttisemmiksi; koreografia on yksinkertaisempaa ja voimaliikkeitä painotetaan.  Miesten jumpassa kuntoillaan, hikoillaan ja verrytellään iloisessa seurassa ja pilke silmäkulmassa. Kuntoa kohennetaan sekä jumpassa että erilaisia joukkuepelejä pelaten. Näille tunneille kaivataan uusia liikkujia mukaan, tulkaa vaan rohkeasti kokeilemaan! Kunnon pelissä on hyvä olla vähintään 8 pelaajaa mukana:)

PERJANTAI

 

YogaFlex

Rasittavuus: kevyt, vaikeustaso: helppo

Ohjaaja: Johanna Määttä
Aika ja paikka: perjantai klo 18:30 - 19:30, Kuoppanummi, Tanssisali

YogaFlex on rauhallinen ja rentouttava kehonhuoltotunti, joka yhdistää virkistävällä tavalla joogaa sekä liikkuvuusharjotteita. Tunnin tavoitteena on lisätä kehon elastisuutta ja liikkuvuutta sekä rentouttaa ja avata kireitä lihaksia. Ohjelma vaihtuu vuodenaikojen mukaan. YogaFlex-tunti sopii ihan jokaiselle – karista siis perjantain kiireet hartioiltasi ja laskeudu viikonloppuun lempeästi YogaFlex-tunnilla.

 

 

SUNNUNTAI

 

Lavis®

 

Rasittavuus: keskiraskas
Vaikeustaso: helppo -  keskivaikea

Ohjaaja: Nina Mujunen
Aika ja paikka: sunnuntai klo 18:00 - 19:00 Kuoppanummi, Tanssisali

Ninan Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja, kuten humppaa, jenkkaa, rockia, jiveä, cha chaata ja sambaa. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita mukavan kuntoilun ohella. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa, että kukaan talloo varpaille.

Ohjaaja Hanna Villa
Kuva: Mikko Reinikainen

SUNNUNTAI

 

Jooga

 

Rasittavuus: kevyt - keskiraskas
Vaikeustaso: kevyt - keskivaikea

Ohjaaja: Hanna Villa
Aika ja paikka: sunnuntai klo 19:00 - 20:00 Kuoppanummi, Tanssisali

Hatha-joogaan pohjautuva joogatunti, jossa joogaamista ei oteta liian vakavasti. Tunnilla yhdistetään tasapaino- ja keskittymisharjoituksia, jooga-asanoita, hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Joogassa tärkeää on iloinen läsnäolo, toisten kunnioittaminen ja jokaisen oman tuntemuksen mukainen tekeminen.

Jooga pyrkii mielen ja kehon yhtenäisyyteen. Se on kokonaisvaltaista liikkumista, joka kehittää paitsi voimaa ja joustavuutta myös motoriikkaa sekä tasapainoa. Jooga vaikuttaa positiivisesti myös mm. kognitiivisiin taitoihin, tunneälyyn, keskittymis- ja rentoutumiskykyyn, luovuuteen ja elämänmyönteisyyteen.