Lasten liikunta 3 - 12 -vuotiaat

Yleiskuvaus

 

Liikuntaseura Vihti-Gymin tavoitteena on tarjota monipuolista ja laadukasta harrasteliikuntaa lapsille.

Lasten liikuntaryhmissä lapsi voi liikkua koulutettujen ohjaajien opastuksella. Kaikilla lapsilla on tasavertainen mahdollisuus osallistua, harrastaa ja kilpailla. Kauden aikana lapsi oppii voimistelun perustaidot leikkien ja iloiten.

Tunneilla harjoitellaan voimistelun perusteita, liikkuvuutta, koordinaatiokykyä, ketteryyttä ja tasapainoa voimistellen, tanssien ja leikkien. Tunneilla pidetään hauskaa yhdessä ja lapset oppivat iloitsemaan liikunnasta. Kauden päätteeksi opittuja taitoja päästään näyttämään seuran omissa näytöksissä.

Voimistelutunneilla harjoitellaan myös ryhmässä toimimista ja toisten huomioon ottamista. Pariliikkeitä ja kuvioita muodostaessa voi tunneilta löytyä uusia kivoja kavereitakin.

Liikuntaseura Vihti-Gymillä on monta ryhmää 3 - 12 -vuotiaille liikunnan harrastajille. Mukaan voivat tulla uudet aloittelijat sekä jo aiemmin voimistelua ja liikuntaa harrastaneet tytöt ja pojat.

 

 

Temppujumppa 3 - 4 v. tytöt

 

Ohjaaja: Krista Sipilä, apuohjaaja Stella Suominen 
Aika ja paikka: keskiviikkoisin klo 17:10 - 18:00 Kuoppanummi, Tanssisali

Temppujumppa on tarkoitettu 3 - 4 -vuotiaille tytöille ja ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Tunneilla on monipuolisesta vaihdellen leikkejä, tasapainoilua, hyppimistä, voimistelun ja tanssi alkeita. Tärkeintä on liikunnan riemu ja ryhmässä toimimisen opettelu. 

 

Lastentanssi 4 - 5 v.

 

Ohjaaja:  Johanna Määttä, apuohjaaja Eveliina Rantanen
Aika ja paikka: lauantaisin klo 9:30 - 10:15  Kuoppanummi, Tanssisali

Lastentanssi  on suunnattu 4 - 5 -vuotiaille tytöille. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Tunneilla leikitään, tasapainoillaan, hypitään, kieritään ja venytellään sekä opetellaan tunnistamaan eri kehonosia. Tunneilla tehdään pieniä tanssisarjoja musiikin tahtiin ja opetellaan toimimaan ryhmässä.
 

Cheer Mikrot 5 - 7 v. 


Ohjaajat: Jemina Viherkanto ja Mila Mattila. Apuohjaaja: Salla Järvelä
Aika ja paikka: sunnuntaisin klo 15:00 - 15:45 Huhmarnummen koulu

VGC:n Mikrot -ryhmä on tarkoitettu 5 - 7 -vuotiaille tytöille ja pojille. Ryhmässä harjoitellaan cheerleadingin perustaitoja, hyppyjä, tanssia, akrobatiaa ja pieniä nostoja leikin varjolla. Mikroissa jokainen saa oman cheerleading -passin, johon kerätään tähtiä opituista taidoista ! 

 

Showtanssi 6 - 8  v. 

 

Ohjaaja: Johanna Määttä, apuohjaaja Eveliina Rantanen
Aika ja paikka: lauantaisin klo 10:30 - 11:30, Kuoppanummi, Tanssisali

Showtanssi on monipuolinen laji, jossa korostuvat esiintyminen ja tanssin ilo. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana ja koreografioissa yhdistyvät useat eri tanssityylit, kuten jazz, disco, street ja nykytanssi. Tunti koostuu lämmittelystä, tekniikasta, luovuus- sekä keskilattiaharjoituksista, kulmasta liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta. Musiikki on monipuolista - myös lapset saavat esittää toiveitaan. 

 

Cheerleading, Vivant 7 - 9 v. 
 

Ohjaajat: Oona Nissi ja Sanna Ruokonen, apuvalmentajat Helmi Lehtonen ja Nelli Peltonen
Aika ja paikka: sunnuntaisin klo 13:15 - 15:00  Huhmarnummen koulu

Vihti-Gym Cheerleadingin harrastusryhmässä opetellaan iästä riippumatta cheerledingin perusteita; stuntteja, pyramideja, akrobatiaa, hyppyjä ja tanssia. Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa ja esiintyvät seuran kevät- ja joulunäytöksissä. Harrastusryhmien on mahdollista halutessaan myös kisata aloittelijat-sarjassa kevään kisoissa. Kisoihin osallistumisesta päättävät ohjaajat ryhmän taitojen ja motivaation mukaan. Kenenkään ei ole pakko osallistua kisoihin.

 

Harrastusryhmien kautta voi halutessaan myöhemmin hakea cheerleadingin valmennusjoukkueisiin, joissa vaaditut taidot opetetaan harrastusryhmissä.

 

Voimistelu, alkeet 7 - 10 v.

 

Ohjaajat: Helmi Haaparanta, Sanni Oksanen ja Suvi Halonen
Aika ja paikka: tiistaisin klo 16:30 - 17:30, Kuoppanummi, Palloilusali

Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti perusvoimisteluliikkeitä, liikkuvuutta, tasapainoja ja jalkatekniikkaa. Leikit, välineet ja akrobatia kuuluvat myös tunneille. Ryhmä on tarkoitettu voimistelusta kiinnostuneille aloittelijoille kuin jo voimistelua harrastaneille. Ryhmän jäsenet voivat halutessaan osallistua seuran näytöksiin.


Säteet, voimistelu 7 - 10 v., jatkoryhmä 

Ohjaaja:Sanni Mäyrälä, apuohjaajat Ronja Alanko ja Charlotte Larva
Aika ja paikka: torstaisin klo 18:30 - 20:00, Kuoppanummi, Palloilusali ja sunnuntaisin klo 16:00 - 18:00 Kuoppanummi, Palloilusali

Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti voimistelun perustaitoja. Tunti on suunnattu erityisesti 7 - 10 v .tytöille ja se sopii jo voimistelun aloittaneille. Tunnit koostuvat akrobatia-, liikkuvuus-, tasapaino-, jalkatekniikka ja vartalonhallintaharjoitteista sekä leikeistä. Tunneilla kokeillaan myös kaikkia voimisteluvälineitä sekä tietenkin harjoitellaan erilaisia voimisteluliikkeitä. Lisäksi ryhmä esiintyy seuran joulu- sekä kevätnäytöksissä. Tunti toimii hyvänä pohjana kaikkiin voimistelulajeihin!  

 

Temppujumppa 7 - 11 v. 

 

Ohjaajat: Veli-Martti Nurmi ja Rasmus Lehtamo 
Aika ja paikka: lauantaisin klo 15:00 - 16:00, Kuoppanummi, Palloilusali

Temppujumppa 7 - 11 -vuotiaille on tarkoitettu sekä pojille että tytöille.  Temppujumpassa lapsi voi liikkua kokeneiden ohjaajien opastuksella. Kaikilla lapsilla on tasavertainen mahdollisuus osallistua, harrastaa ja liikkua.  Kauden aikana lapsi saa onnistumisen kokemuksia ja positiivisen kuvan liikunnasta. Ryhmässä harjoitellaan, liikkuvuutta, koordinaatiokykyä, ketteryyttä, tasapainoa ja lihaskuntoa leikkien ja pelien ja erilaisten harjoitteiden kanssa . Tunneilla pidetään hauskaa yhdessä ja lapset oppivat iloitsemaan liikunnasta. 

 

 

 


Showtanssi 9 - 11 v.

Ohjaaja: Johanna Määttä
Aika ja paikka: lauantaisin klo 11.30 - 12.30, Kuoppanummi, Tanssisali

Showtanssi on monipuolinen laji, jossa korostuvat esiintyminen ja tanssin ilo. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana ja koreografioissa yhdistyvät useat eri tanssityylit, kuten jazz, disco, street ja nykytanssi. Tunti koostuu lämmittelystä, tekniikasta, luovuus- sekä keskilattiaharjoituksista, kulmasta liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta. Musiikki on monipuolista - myös lapset saavat esittää toiveitaan.