Lasten liikunta 3 - 12 -vuotiaat

Yleiskuvaus

 

Liikuntaseura Vihti-Gymin tavoitteena on tarjota monipuolista ja laadukasta harrasteliikuntaa lapsille.

Lasten liikuntaryhmissä lapsi voi liikkua koulutettujen ohjaajien opastuksella. Kaikilla lapsilla on tasavertainen mahdollisuus osallistua, harrastaa ja kilpailla. Kauden aikana lapsi oppii voimistelun perustaidot leikkien ja iloiten.

Tunneilla harjoitellaan voimistelun perusteita, liikkuvuutta, koordinaatiokykyä, ketteryyttä ja tasapainoa voimistellen, tanssien ja leikkien. Tunneilla pidetään hauskaa yhdessä ja lapset oppivat iloitsemaan liikunnasta. Kauden päätteeksi opittuja taitoja päästään näyttämään seuran omissa näytöksissä.

Voimistelutunneilla harjoitellaan myös ryhmässä toimimista ja toisten huomioon ottamista. Pariliikkeitä ja kuvioita muodostaessa voi tunneilta löytyä uusia kivoja kavereitakin.

Liikuntaseura Vihti-Gymillä on monta ryhmää 3 - 12 -vuotiaille liikunnan harrastajille. Mukaan voivat tulla uudet aloittelijat sekä jo aiemmin voimistelua ja liikuntaa harrastaneet tytöt ja pojat.

 

 

Cheerleading

 

Cheer Mikrot 5 - 7 v. 


Ohjaajat: Jemina Viherkanto ja Mila Mattila
Aika ja paikka: sunnuntaisin klo 12:45 - 13:30 Huhmarnummen koulu

VGC:n Mikrot -ryhmä on tarkoitettu 5 - 7 -vuotiaille tytöille ja pojille. Ryhmässä harjoitellaan cheerleadingin perustaitoja, hyppyjä, tanssia, akrobatiaa ja pieniä nostoja leikin varjolla. Mikroissa jokainen saa oman cheerleading -passin, johon kerätään tähtiä opituista taidoista ! 

 

Cheerleading, Vivant 7 - 9 v. 
 

Valmentajat Sanna Ruokonen ja Oona Nissi, apuvalmentajat Helmi Lehtonen ja Salla Järvelä
Aika ja paikka: sunnuntaisin klo 12:15 - 13:45  Huhmarnummen koulu

Vihti-Gym Cheerleadingin harrastusryhmässä opetellaan iästä riippumatta cheerledingin perusteita; stuntteja, pyramideja, akrobatiaa, hyppyjä ja tanssia. Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa ja esiintyvät seuran kevät- ja joulunäytöksissä. Harrastusryhmien on mahdollista halutessaan myös kisata aloittelijat-sarjassa kevään kisoissa. Kisoihin osallistumisesta päättävät ohjaajat ryhmän taitojen ja motivaation mukaan. Kenenkään ei ole pakko osallistua kisoihin.

Harrastusryhmien kautta voi halutessaan myöhemmin hakea cheerleadingin valmennusjoukkueisiin, joissa vaaditut taidot opetetaan harrastusryhmissä.

 

Voimistelu

 

Voimistelun harrasteryhmä 6 - 8 v.

 

Ohjaaja: Anniina Järvinen
Aika ja paikka: tiistaisin klo 18:00 - 19:00 Kuoppanummi, Palloilusali

Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti perusvoimisteluliikkeitä, liikkuvuutta, tasapainoja ja jalkatekniikkaa. Leikit, välineet ja akrobatia kuuluvat myös tunneille. Ryhmä on tarkoitettu voimistelusta kiinnostuneille aloittelijoille kuin jo voimistelua harrastaneille. Ryhmän jäsenet voivat halutessaan osallistua seuran näytöksiin.

 

Voimistelun harrasteryhmä 8 - 10 v. 

 

Ohjaaja: Sanni Mäyrälä
Aika ja paikka: perjantaisin klo 18:00 - 19:00 Kuoppanummi, Palloilusali

Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti perusvoimisteluliikkeitä, liikkuvuutta, tasapainoja ja jalkatekniikkaa. Leikit, välineet ja akrobatia kuuluvat myös tunneille. Ryhmä on tarkoitettu voimistelusta kiinnostuneille aloittelijoille kuin jo voimistelua harrastaneille. Ryhmän jäsenet voivat halutessaan osallistua seuran näytöksiin.

 

Tanssi

 

Lasten tanssi 4 - 5 v.

 

Ohjaaja:  Johanna Määttä
Aika ja paikka: perjantaisin 18:00 - 18:45  Nummelan koulu

Lasten tanssi  on suunnattu 4 - 5 -vuotiaille tytöille. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Tunneilla leikitään, tasapainoillaan, hypitään, kieritään ja venytellään sekä opetellaan tunnistamaan eri kehonosia. Tunneilla tehdään pieniä tanssisarjoja musiikin tahtiin ja opetellaan toimimaan ryhmässä.

 

Showtanssi 6 - 8  v. 

 

Ohjaaja: Johanna Määttä
Aika ja paikka: perjantaisin klo 18:45 - 19:30 Nummelan koulu

Showtanssi on monipuolinen laji, jossa korostuvat esiintyminen ja tanssin ilo. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana ja koreografioissa yhdistyvät useat eri tanssityylit, kuten jazz, disco, street ja nykytanssi. Tunti koostuu lämmittelystä, tekniikasta, luovuus- sekä keskilattiaharjoituksista, kulmasta liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta. Musiikki on monipuolista - myös lapset saavat esittää toiveitaan. 

 

Showtanssi 9 - 11 v.

Ohjaaja: Johanna Määttä
Aika ja paikka: keskiviikkoisin klo 19.30 - 20.30 Ojakkalan koulu

Showtanssi on monipuolinen laji, jossa korostuvat esiintyminen ja tanssin ilo. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana ja koreografioissa yhdistyvät useat eri tanssityylit. Tunti koostuu lämmittelystä, tekniikasta, luovuus- sekä keskilattiaharjoituksista, kulmasta liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta. Musiikki on monipuolista - myös lapset saavat esittää toiveitaan.