Seuran tiedot

Tietoa Vihti-Gymistä

 

Oheisesta esitteestä löytyy paljon hyödyllistä tietoa Vihti-Gymistä ja sen toimintatavoista.

Vihti-Gymin esite

Jäsenrekisteriseloste

Tietosuojaseloste

Seuran säännöt

 

Liikuntaseura Vihti-Gym

Liikuntaseura Vihti-Gym Ry on yksi Suomen Voimisteluliiton jaSuomen Cheerleadingliiton jäsenseuroista. Vihti-Gymin  43 toimintavuoden aikana seura on kasvanut noin 800 jäsenen seuraksi.

Jumppaa jokaiselle

Vihti-Gymin liikuntavalikoimassa löytyy jumppia tytöille, pojille, naisille ja miehille. Seuran noin 80 ohjaajaa liikuttavat vihtiläisiä viikoittain yli seitsemälläkymmenellä tunnilla. Seurassa viihtyvät niin harrastajat kuin kilpailijatkin, sillä harrastetoiminnan lisäksi seurassa kilpaillaan aktiivisesti joukkuevoimistelussa, tanssillisessa voimistelussa, rytmisessä voimistelussa, cheerleadingissa ja vapaassa tanssissa.

Energinen ja toimiva seura

Liikuntaseura Vihti-Gym kehittää toimintaansa aktiivisesti, ja energinen ja toimiva seura onkin historiansa aikana saanut monia tunnustuksia ja palkintoja paneutuneesta seuratyöstä. Vuonna 1997 seura sai Svolin historian ensimmäisen Tähtiseura-palkinnon. Vuosina 1993, 1998, 2004, 2006, 2010, 2014 ja 2017 seura on saanut Nuoren Suomen Sinettiseuran arvon toimivasta lasten- ja nuorten harrastetoiminnasta, PRIIMA-aikuisliikunnan laatuseura-sertifikaatin Vihti-Gym on saanut vuosina 2008, 2011, 2014 ja 2017. Syksyllä 2015 Vihti-Gymistä tuli myös Active Cheer-seura. Vuonna 2018 Vihti-Gymistä tuli TähtiseuraSeura sai sekä aikuisten että lapset & nuoret osa-alueen Tähtimerkin. 

Liikuntaseura Vihti-Gym toimii suurelta osin vapaaehtoisvoimin. Ohjaajia, talkoolaisia ja seuratoimijoita pitää mukana liikkumisen ilo ja hyvä mieli, joita vapaaehtoinen harrastustoiminta tarjoaa. Omasta kiinnostuksesta ja tekemisen halusta kumpuava vapaaehtoinen seuratyö – jumppien ohjaaminen, valmentaminen, tapahtumien järjestäminen ja seuran kehittäminen – onkin seuramme sielu.

Vihti-Gymissä uskotaan yhdessä tekemisen kautta löytyvän paras mahdollinen urheiluseuratoiminta sekä lapsille että vanhemmille. Toteutamme vuosittain kolme isoa tapahtumaa vapaaehtoisvoimin ja näin pidämme myös maksut matalina. Myös joukkueiden taustatyöhön tarvitsemme vanhempien panosta, mutta se antaa myös paljon takaisin yhteisinä kokemuksina.

Johtokunta

Urheiluseura on juridinen yksikkö, joka tarvitsee viralliset vastuuhenkilöt ja johtokunnan. Johtokunta organisoi seuran toimintaa ja edustaa seuraa mm. kunnassa ja valtakunnallisissa liitoissa. Puheenjohtaja Anne Kempas on ollut jäsenenä Voimisteluliiton Etelä-Suomen seuratoiminnan asiantuntijaryhmässä vuosina 2015 - 2017. Kaudella 2018 - 2020 hän toimii ryhmän puheenjohtajana.
 

Jotta jumpparit voivat keskittyä liikunnan ilosta nauttimiseen, tarvitaan osaava joukko muita taustahenkilöitä, jotka organisoivat seuratyöhön liittyviä asioita. Seuran vastuuhenkilöille kuuluvat muun muassa salivuorojen järjestäminen, ohjaajien rekrytointi, talousasiat, koulutuksen järjestäminen, tapahtumien organisointi ja kaikkien muiden juoksevien asioiden hoitaminen

Toiminnan järjestäminen vaatii ison osan aktiivisten jäsenten toiminnasta, mutta kyse on hauskasta harrastuksesta samanhenkisten ihmisten kanssa. Hyvä yhteishenki ja vapaa-ehtoisuus toimivat kantavina voimina.

 

Takana 44 vuotta jumppaamista
 

Liikuntaseura Vihti-Gym perustettiin Vihdin Naisvoimistelijoina 17.6.1976. Paikalle oli saapunut 147 naisvoimistelun kannattajaa, ja puheenjohtajaksi valittiin Varpu Salomaa (nykyisin Joenrinne). Seuran tarkoituksena oli järjestää tytöille ja naisille voimistelukerhoja Vihdin kunnan alueella. Ensimmäisenä toimintavuonna toimintaan osallistui yli 400 jäsentä. Tuolloin vuosittainen jäsenmaksu oli muutaman markan ja kaikki ohjaajat ohjasivat palkatta.  Esiintymiset, näytökset ja osallistumiset valtakunnallisiin ja ulkomaisiin tapahtumiin tekivät seuraa sekä Vihtiä tunnetuiksi. Toimintansa aikana seura on saanut vastaanottaa useita valtakunnallisia tunnustuksia.

Seuran puheenjohtajina ovat toimineet:

Varpu Joenrinne 1976 - 1991, 1.9.2003-31.8.2005
Päivi Tamminen 1992 - 1993
Viola Ikonen 1994
Tuija Erppola 1995 - 1996
Sirpa Järvinen 1997 - 31.8.2003
Heli Hämäläinen 1.9.2005 - 31.8.2009
Anne Kempas 1.9.2009 - 31.8.2020
Roosa Järventausta 1.9.2020 -

Ohjaajien lisäksi seurassa on toiminut aktiivisia talkoolaisia, jotka ovat tehneet seuran hyväksi merkittävää työtä mm. valmistamalla esiintymisasuja ja osallistumalla erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Vuonna 1994 seuran nimi vaihtui Liikuntaseura Vihti-Gym ry:ksi, jota muutosta edelsivät muutokset lajiliitto SVUL:ssa. Nimenmuutoksen myötä seura alkoi järjestää jumppaa myös miehille. Erilaisten liikuntamuotojen kehittyminen ja liikunnan muoti-ilmiöt ovat muokanneet ja laajentaneet seuramme jumppatarjontaa. Seuran tavoitteena onkin vastata ajan haasteisiin ja tarjota monipuolista liikuntaa vihtiläisille.