Tanssillisen voimistelun valtakunnallinen kilpailu 2016

Valokuvat löytyvät Kuvagalleriasta

 

Tanssillisen voimistelun kilpailut Nummelassa 5.3.2016

 

Vihti-Gymin ja Suomen Voimisteluliiton  järjestämissä tanssillisen voimistelun kilpailuissa nähtiin upeita ohjelmia

Tanssilinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia nuoria ja varttuneempiakin naisia. Tanssillinen voimistelu pitää sisällän kiehtovia tarinoita, upeita koreografioita ja kaunista, virtaavaa voimistelua.

T'ätä upeaa lajia oli Nummelaan saapunut esittämään 35 joukkuetta ja lähes 400 voimistelijaa. Oli suuri ilo järjestää kisat Vihdissä ja päästä kokemaan esiintymisen riemua ja elämyksiä yhdessä voimistelijoiden kanssa. Katsojia paikalle saapuikin runsain joukoin, lähes 250 katsojaa. 


Kiitos talkoolaisille

Paikalla oli voimistelijoiden lisäksi lukuisa joukko valmentajia, huoltajia, vanhempia ja muita kannustusjoukkoja sekä talkooväkeä, joita kaikkia seuran puheenjohtaja Anne Kempas kiitti merkittävästä työstä, tuesta ja talkooavusta. Isoja tapahtumia ei järjestetä ilman talkooapua, kaikki auttavat käsiparit ovat tarpeen. Monet ovat jo niin rutinoituneita, että asiat sujuivat hyvin ja vauhdilla.

Vihti-Gymin omat joukkueet onnistuivat upeasti

Vihti-Gymillä oli kisoissa mukana kaksi omaa joukkuetta, joista Impulssi saavutti hopeaa huikella Valtapeli-ohjelmallaan yli 20 v. sarjassa. Korennot puolestaan kilpailivat ensimmmäistä kertaa tanssillisessa voimistelussa ja aivan uudessa sarjassa, eli alle 12 v. sarjassa ja he saavuttivat heti parhaimman kultakategorian suloisella Café Parisien -ohjelmallaan. Tyylikkäitä pikku pariisittaria!

Kilpailuesitysten välissä esillä olivat kaikki Vihti-Gymin kilpalajit, sillä joukkuevoimistelijoista esiintyivät Korallit ja Trediat, rytmisistä voimistelijoista oli mukana kolme voimistelijaa yksilöohjelmillaan ja cheerleadingista saatiin näyttävä esitys VGC Victorylta.

Kisat avasi Vihti-Gymin puheenjohtaja Anne Kempas. Voimisteluliiton tervehdyksen toi tuomariston puheenjohtaja Marja Kallioniemi, joka kertoi enemmän sarjoista ja arvioinnista. Kisat juonsi tuttuun tapaan Jari Mesimäki.

Paikalla oli buffetti, arpajaiset sekä yhteistyökumppaneiden esittelypisteitä. Katsojat viihtyivät hyvin aulassa erilaisten antimien parissa.

 

Tuomarointi ja tulokset

Tanssillisen voimistelun kisoissa oli 5 sarjaa, joista kolmessa jaettiin pisteet ja mitalit. Näin tehtiin 12 - 15 -vuotiaiden, 16 - 19 -vuotiaiden ja yli 20 v. sarjoissa. 

Kahdessa sarjassa voimistelijat arvioitiin näytössarjan säännöillä, joissa ryhmät jaettiin kolmeen kategoriaan kulta - hopea ja pronssi. Joukkueet saivat kunniakirjat.

Kaikki joukkueet saivat tuomareilta kirjallisen palautteen, joka on arvokasta antia valmentajille ja voimistelijoille ohjelmien ja suoritusten kehittämistä varten. Tuomaristossa ahkeroi päivän aikana 14 tuomaria. 

 

Hienot kisat


Päivä oli pitkä ja erittäin vaativa, mutta antoisa. Se piti sisällään elämyksiä, tunteita ja iloisia hetkiä voimistelun parissa. Kisakausi on vasta alussa, joten tsemppiä kauteen kaikille joukkueille!

 

 

Anne Kempas

Kilpailujen johtaja

 

 

Digitaalinen video tai DVD

 

Tanssillisen voimistelun kilpailut kuvaa Tapahtumavideo ja tallenteen voi hankkia joko perinteisesti DVD:nä tai digitaalisena versiona. 

Digitaalisen version hinta on 30 €, sen voi tilata oheisesta linkistä: 

https://gumroad.com/products/Johs
 

DVD:n voi tilata http://www.tapahtumavideo.com/ hintaan 35 €.

Ohjelma

 

Tanssillisen voimistelun kilpailun harjoitus- ja suoritusaikataulut löytyvät Kisapalvelun sivuilta. Ohessa linkki ohjelmaan:

http://voimistelu.kisapalvelu.fi/lvg_tanssi_201603/index.web?pg=audience;fn=12345678

 

Kisa-alueen pohjapiirros Luksiassa