Voimistelullinen kesäleiri

 

Kesäleiri vuosimallia 2018 järjestettiin juhannusviikolla 18.-21.6., nyt jo kuudetta kertaa! Maanantaista torstaihin voimisteltiin ja liikuttiin yhdessä, ahkerimmat jopa kahdeksan tuntia päivässä! Osallistujia oli seuran voimistelun harrasteryhmistä ja kilparyhmistä sekä cheerleadingistä, jopa kolmesta eri ikäluokasta! Osa oli leirillä jo viidettä kertaa, osa ensimmäistä kertaa. Ohjaajina toimivat Niina Karjalainen, Emilia Kähkönen, Maiju Pakarinen sekä Sofia Arvilommi.

 

Leiri aloitettiin maanantaina innokkaina aurinkoisissa merkeissä! Alkuun tutustuttiin uusilla leikeillä, kuten kelloleikki ja hieman luovampi ja hauskempi versio Lontoon bussista. Päivittäin aamut alkoivat isolla porukalla musiikin mukana aamujumpalla, jossa kehitettiin nopeutta, voimaa, liikkuvuutta sekä perusvoimistelutekniikkaa. Lämmittelyä seurasi välinetekniikkatunti, jossa kahdessa ryhmässä tutustuttiin jokaiseen välineeseen kerrallaan oppien erilaisia temppuja ja kikkoja. Uutuutena tänä kesänä oli luvassa päivittäin myös tanssia ja balettia, kun päästiin tutustumaan samban rytmeihin, street -tanssien maailmaan sekä baletin kauniisiin linjoihin. Maittava lounas nautittiin kätevästi Kuoppiksen ruokalassa, jonka jälkeen päästiin ulkoilemaan erilaisten lajikokeilujen parissa, ohjelmassa oli mm. lipunryöstö, tunnelipesis, ultimate sekä lasten ehdoton suosikki kaupunkisota. Iltapäivällä paneuduttiin voimistelun lajiliikkeisiin, hyppyihin, vartaloihin sekä tasapainoihin ja piruetteihin, joissa kukin pääsi iloitsemaan uusien liikkeiden onnistumisista omien tavoitteiden mukaisesti! Akrobatiaa oli päivittäin, opeteltiin mm. rintakärrynpyörää, matoja sekä erilaisia siltakaatoja. Viikon ajan osallistujat pääsivät myös suunnittelemaan omia koreografioita, kun viikon alussa arvottiin neljän hengen ryhmiä, joille jaettiin valmiiksi teema ja musiikki, jonka jälkeen kaiken muun ryhmäläiset ideoivat ja harjoittelivat itse viikon aikana. Päivät päätettiin loppurentoutukseen & venyttelyihin ja samalla käytiin läpi,  mitä kaikkea päivän aikana oltiin opittu ja pohdittiin miten oppeja voitaisiin hyödyntää jatkossakin.

 

Viimeinen leiripäivä pyhitettiin leirikisailuille, kun tytöt pääsivät olympialaisten tyyliin kisailemaan joukkueina ja yksilöinä! Lajeina oli mm. jättipallon kuljetus ilman käsiä, narun ylitys joukkueena, sekä yksilöinä nopeusrata, kuminauhan pituusheitto, ohjaajien kuva-arvoitukset, keilairrotukset sekä tietovisa leirin osallistujista. Lounaan jälkeen käytiin jätskikioskilla nauttimassa pallot tulevan loman kunniaksi. Ennen juhannuksen viettoon lähtöä pidettiin leirinäytös vanhemmille ja perheille, kun päästiin esittämään viikon aikana opittuja taitoja tanssien ja omien esitysten muodossa. Taas nähtiin hienoa heittäytymistä, kekseliäitä muodostelmia ja ryhmäliikkeitä tämän vuotisten teemojen joutsenten, robottien, rokin ja merirosvojen tyyliin! Lopuksi palkittiin olympialaisten menestyjät sekä jaettiin leiridiplomit ja halauksin toivotettiin hyvää kesää!

 

Iso kiitos kaikille leirin osallistujille, ohjaajille ja organisoijille, taas saatiin viettää huippukiva viikko huipussa seurassa!

 

Teksti ja kuva: leirin ohjaajat

Lisää kuvia löytyy Kuvagalleriasta.

Voimistelullinen kesäleiri 2018

 

Voimistelullinen kesäleiri tulee jälleen! Tänä vuonna leirille ovat tervetulleita kaikki voimistelusta kiinnostuneet 6-12 –vuotiaat lapset, aiempaa lajitaustaa ei vaadita! Leirillä tutustutaan voimistelun eri muotoihin, muuan muassa voimisteluvälineisiin (saa lainata leirin ajaksi), akrobatiaan, tanssilliseen ilmaisuun, sekä lisäksi liikutaan monipuolisesti pelaten ja leikkien osallistujien toiveita toteuttaen. Luvassa on myös ikisuosikit leiriolympialaiset sekä omien esitysten suunnittelu ja leirinäytös.

Leirin vastuuohjaajana toimii liikunnanohjaaja Niina Karjalainen, jonka lisäksi ohjaamassa on kokeneita voimistelijoita. Ohjaajat ovat paikalla klo 8.00 – 17.00, josta ohjattua toimintaa on klo 9.00 – 16.00. Leirin pääpaikkana toimii Kuoppanummen koulukeskuksen palloilusali, mutta leirin aikana vietetään aikaa myös ulkona koulun ympäristössä.

Leirin hinta on 140€ (+ uusille jäsenille jäsenmaksu 30e), joka sisältää päivittäisen lämpimän lounaan Kuoppanummen koulukeskuksen ruokalassa.

Ilmoittautumiset jäsenrekisterin kautta kohdasta "Ilmoittautuminen jumppiin ->
liikuntaryhmiin ilmoittautuminen"
 25.5.2018 mennessä. Lasku leiristä tulee myöhemmin huoltajan sähköpostiin.

Leirin voi perua veloituksetta ainoastaan lääkärintodistuksella 1.6. jälkeen. Muuten peruutuskulut ovat 75 euroa. 

Lisätietoja: karjalainen.niina@gmail.com

 

Tervetuloa nauttimaan voimistelun ilosta ja liikunnan riemusta!

 

Alla pääset lukemaan tunnelmia viime kesän leiriltä :)!"