Rytminen voimistelu

Sofia Arvilommi, Aino Laitinen, Emilia Kähkönen ja Helmi Haaparanta

 

Rytminen voimistelu on monipuolinen taitolaji. Lajissa vaaditaan samanaikaisesti sekä urheilullisuutta että taiteellisuutta. Fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien lisäksi laji vaatii harrastajaltaan kykyä liikeilmaisuun. Laji aloitetaan yleensä n. 5 –7-vuotiaana.

Rytmisessä voimistelussa suoritus perustuu monipuolisten vartalon perusliikkeiden hallintaan. Hyppyihin, piruetteihin, tasapainoihin, taivutuksiin ja muihin vartalon liikkeisiin yhdistyy välineiden taiturimainen käsittely. Lajin monipuolisuudesta ja vaativuudesta johtuen myös harjoittelu on erittäin monimuotoista. Fyysisten ominaisuuksien, väline- ja ohjelmaharjoitusten lisäksi harjoitusohjelmaan kuuluu aimo annos lajin tarpeita vastaamaan sovellettua klassista balettia. Suomalaisen huippuvoimistelijan harjoitusmäärä nousee usein 30 viikkotuntiin.

Rytminen voimistelu on urheilumuoto, jossa musiikki, voimistelijan liike ja väline muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Rytmisen voimistelun sanotaan olevan maailman kaunein urheilulaji.

Vihti-Gymissä rytminen voimistelu on joukkuevoimistelun oheislajina. Rytminen voimistelu on hyvää oheisharjoittelua ja parantaa liikkuvuutta sekä välinetekniikkaa. Tunneille voi tulla mukaan myös ilman kilpailutavoitetta rytmisessä. Osa tytöistä kilpailee rytmisen voimistelun luokkakilpailuissa, Välinekilpailuissa sekä esiintyy Stara-tapahtumissa.

 

Rytmisestä voimistelusta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan valmentaja Niina Karjalaiseen (karjalainen.niina@gmail.com)!